LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player
A Bálint-napi bormustra ötlete sikeres volt, a három helyszínen nagyon sok Avasi Borút Egyesületi tag jelent meg, és a Miskolczi Pincék Asztaltársaságából is érkeztek érdeklődők.
A sikerre való tekintettel, ezen rendezvényt bevesszük földalatti mozgalmunk éves rendszeres megmozdulásainak sorába!A képek magukért beszélnek,  aki kihagyta, sajnálhatja!


Bálint napi Bormustrára gyűltek össze az Avasi Borút Egyesület és a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának tagjai február 15-én.
A kóstolás a Bokályos Pincében kezdődött, majd Sityu Pincéjében folytatódott a kortyolgatás és csipegetés.
Természetesen mindezt a borivó ember alaposságával tették.
Az estét a Margit Pincében, Nagy Bélánál fejezte be a társaság, aki 2013 Miskolc Város Fehér Borának büszke tulajdonosa. A díjnyertes Sauvignon Blanc-on kívül még jónéhány finom nedüt fogyasztott el a csapat, majd az est zárásaként a házigazda 60. születésnapja alkalmából néhány palack muzeális Tokaji Aszúból is kihúzódott a dugó.Emlékeztetőül a meghívó:

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete