LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player


Amikor az este szürkülete egyre inkább sötétségbe váltott át, a viharos szél ellenére egyre több piros sapkás Mikulás tűnt fel az avas történelmi pincesorain, és mindegyik a Felső sor irányába cipelte batyuját.

Nem volt nehéz rátalálni a titkos gyülekező helyre hiszen a forralt bor illata, a füstölgő kémény  és a kiszűrődő vidám lárma egyértelműen jelezte. Odabent a kemence melege és Gyuszi különleges pálinkái segítették a Mikulásokat ismét átmelegedni.


A batyukból elő került ennivalók a társasággal együtt a pincében megterített asztalokhoz kerültek le.
A gazdagon megterített asztalok mellett Mikulás váró nótákra került sor, mely során a felnőttek a gyekeket is túlénekelték.  Vagy csupán egy pillanatra újból gyerekek voltunk?  Az éneklés csak félig tette meg hatását, mert a Mikulás most csak a Főkrampuszát küldte!


- de így is jutott minden gyereknek!

Kicsiknek:


Nagyobbaknak:


Majd, miután a kedélyek megnyugodtak a csomagok bitokában, a fínom falatokra is sor került.Amikor úgy éreztük hogy a mai napra már megmenekültünk az éhen halástól és a kiszáradástól is, végre volt energiánk együtt énekelni, köszönet érte Sityunak és alkalmi kíséretének!


Kattints a videolejátszóra! 
{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/jDmKPP9VXqY}Újra itt a nagy csapat!

..

Jöjj kedvesem!

...

Búcsúzkodáskor közösen meggyújtottuk az adventi koszorún a 2. gyertyát, hiszen már majdnem vasárnap volt, és a csillagoktól fényes ég felé felhallatszott a közösen elénekelt Mennyből az angyal...
A távozás közben még összeszámoltuk Sityu kíséretével, hogy hány perc volt az ünnep.....

..

A ritka percek selyemszalagját sikerült megint együtt felbontanunk!


A tavalyi Mikulásnapot  kiegészítettük a videókkal!  Nézd meg ide kattintva!

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete