LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

Díjazták Miskolc Város Borainak termelőit

Külön Gratulálunk Nagy Bélának,

az Avasi Borút Egyesület és a Miskolczi Pincék Asztaltársasága tagjának!

Díszes diplomával és serleggel ismerték el Miskolc Város Napján azokat a bortermelőket, akik idén januárban megnyerték a Miskolc Bora Borversenyt, melyet immár negyedszer írt ki az önkormányzat. A nyertes borokat adja a város a következő időszakban azoknak a hazai és nemzetközi vendégeknek, akik tiszteletüket teszik városunkban.

Mint arról annak idején beszámoltunk, ez év januárjában immár negyedik alkalommal rendezte meg a miskolci önkormányzat a Miskolc Város Bora Borversenyt, ahol ebben az évben 53 bort nevezett be körülbelül 30 termelő. Újdonság volt ebben az évben, hogy most először miskolciak választhatták ki a város borát. A 100 pontos nemzetközi értékelés mellett azt is figyelembe vették, hogy a bor Miskolcból is ízelítőt adjon, hiszen a díjazott bort, az önkormányzat hivatalos vendégei kapják ajándékba.

A nyertes termelők egy-egy díszes diplomával és egy-egy serleggel gazdagodtak a város-napi eseményen, valamint nevük és boruk megnevezése is felkerül a városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is.

 

bordijatado_130511ml_11.jpg

A versenyen három kategóriában – fehérbor, vörösbor és desszertbor – hirdettek győztest. Kriza Ákos méltatta a bortermelőket, illetve nedűjüket, mint mondta, kiemelt jelentőségű a munkájuk, hiszen azok, akik ajándékul kaják a boraikat a következő időszakban, azok által visznek haza „egy darab Miskolcot”, egy darabot a régióból.

Fehérbor kategóriában a miskolci bortermelő Nagy Béla Pinot Blanc 2012-es évjárata lett a legelső, a díjat Csöbör Katalin országgyűlési képviselő adta át. Vörösbor kategóriában az edelényi bortermelő Virág Tamás 2011-es évjárata lett a legjobb, a díjat Sebestyén László országgyűlési képviselő adta át. És végül, a desszerbor kategóriában, a mádi termelő Monyók József Édes Szamorodni 2009-es évjárata lett a befutó, a díjat Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta át.

( MINAP.hu, cikke,  Tajthy Á.  Fotó: Mocsári L.)

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete