LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

Az Avasi Borút Egyesület 2013. február 15.-én közgyűlést tartott.

Jó hangulatú közgyűlést tartott az Avasi Borút Egyesület 2013. február 15 –én az Avasi Borházban.

 

A napirendek előtt Báthory Csongor mb. elnök az Egyesületet és a tagok pincéit bemutató kiadvány, és egyesületi emblémás borospohár átadásával köszöntötte új tagjainkat. Mindannyiunkat örömmel tölt el, hogy újra szaporodik tagságunk, és a Kisavas pincetulajdonosai közül is csatlakoznak egyesületünkhöz.

 
 

A napirendek között szerepelt a vezetőség beszámolója az Egyesület 2012. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról, a tisztségviselők megválasztása, az Alapszabály módosítása és a 2013. évi tervek.

 

A tagság az Egyesület elnökévé Báthory Csongort ( Nagyavas, Felső sor ),

az elnökség tagjaivá:

dr. Vajda Csillát ( Nagyavas, Középső sor ),

Mészáros Andrást ( Nagyavas, Felső sor ),

Nagy Bélát ( Nagyavas, Alsó sor ), és

Zsoldos Gyulát ( Nagyavas, Felső sor ) választotta.

 

Gratulálunk, eredményes munkát kívánunk az új elnökségnek !

 

 

 

Megvitattuk és elfogadtuk a 2013. évre vonatkozó terveinket. Szó esett a Miskolc város által meghirdetett pályázatokon való részvételről, hagyományos rendezvényeinkről ( Avasi Ínyességek, Nyitott Pincék Napja, Márton nap, Mikulás ), a Borangolás és a Kocsonyafesztivál avasi pincéket érintő eseményeiről, a tavaszra tervezett területi bejárásról, társadalmi munkáról.

 

 

 

A 2013. évi tagdíj befizetése előtt Zsoldos Gyuszi tagtársunk finom pálinkájával ittunk áldomást 2013 –ra, és házi készítésű borkorcsolyákkal kísérve fogyasztottuk el az asztalra került díjnyertes egyesületi borokat.

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete