LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

A Lillafüredi István Nádor Borlovagrend egyik tagja az Avasi Borút Egyesület tagja is, így  többszörösen is kötődik a történet Miskolc történelmi pincesoraihoz.

  A hagyományos műsor alatt és előtt a borlovagrend tagjai lélekmelegítőkkel kedveskedtek a közönségnek.

 

A zászlók és a díszes öltözetek alapján nagyjából 15 borlovagrend gyűlt  össze a rendezvényre, nem csak az ország különböző borvidékeiről, de külföldről is.

 

 

A szabadtéri program után végre a palotaszálló báltermében koccinthattunk - egyébként pedig éppen András nap is volt !

 

 

Az este hangulatát Mága Zoltán szenzációs műsora emelte.

Fotosorozat :

A kis képek vetítése automatikus,

de rá kattinva nagy méretben nyílik meg és úgy is elindítható a vetítés.

A MINAP cikke ide kattintva olvasható!

...és ezzel még nincs vége!

Az asztaltársaság  a dunántúli (Velencei) megismert tagokkal másnap az Avason folytatta az éneklést!

először a Nagyavason:


Majd harmonikaszó kíséretében átsétálva a Kisavasra, a BRS pincében folytatódott a nótázás. Részben a vaskályha melegénél, majd kint a szabadban.


A harmonikaszó később bezengte a borospincét, majd a gyógygödört is. Végül a befűtött pinceágban a terülj-terülj asztalkám mellett hallgatták az avasi tufakövek talán ugyanazokat a nótákat, melyeket már több száz éve is elénekeltek itt őseink.

 

 

Apropó:

Te, kedves olvasó, mikor énekelted utoljára a kedvenc dalodat?

Vagy a barátaid kedvenc nótáját?

Egyáltalán, van kedvenc nótád? 

Van barátod?

Van borospincéd?

 

 

Nekünk van!

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete