LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player
A MINAP cikke lentebb olvasható!


Szia!

Van egy új rendezvény, amit a Miskolciak az Avasért Alapítvány kurátoraként szervezek. Most pénteken lesz az első esemény, mely elindítója egy több részes sorozatnak, ahol a főszereplő a bor és a gasztronómia. Helyi, illetve környékbeli értékek kerülnek bemutatásra, melyet minden alkalommal egy-két országos hírű kis kézműves pincészet jelenléte is erősít. 
Célunk, hogy több figyelmet kapjon az Avas, a bükki bor és gasztronómia.
Remélem, hogy mindhárom rendezvényen találkozunk!

Miskolciak az Avasért Alapítvány borestjei 2014.

I. Kelet-Magyarországi borok: három rendezvény:
 
Az elmúlt évek hagyományát felélesztve új köntösben jelentkeznek a vendég borászok részvételével szervezett bor-gasztro események. Az idén lesz Eger, Mátra és természetesen Tokaj. Lesznek fiúk, lesznek lányok, sőt mi több, fiatal bükki borászok is!
 
Első alkalommal Eger lesz terítéken a Bukolyi Családi Pince és az Orsolya Pince képviseletében, Sándor Tamás bükki sajtjaival megspékelve. Miskolcot pedig mind a három alkalommal a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviseli. Továbbá kóstolható lesz a Miskolc kolbász is!
 

Mindhárom rendezvény helyszíne:

Miskolc, Papszer utca 2.


 
A rendezvény ingyenesen látogatható, csupán regisztrációhoz (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kötött. Poharat 1000 forint letéti díjért lehet váltani.
A helyszínen 1.000, 5.000 és 10.000 Forintos támogatói jegy váltható, melyekhez értékes meglepetésekkel kedveskedünk! 
Részletek a helyszínen!

 
Tehát nincs más dolgod, mint hogy regisztrálj, érezd jól magad és vésd a naptáradba az alábbi alkalmakat:


2014. július 18. 18.00
Bükki Sajt - Sándor Tamás

A miskolci borokat a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviselte.


2014. augusztus 8. 18.00

Mátrai Tőkések: Szecskő Pince, Losonci Pince és Karner Pince
Agria Kézműves Sajtműhely


2014. szeptember 19. 18.00

Tokajból: Bott Pince és Kikelet Pince
Mádi sajt - Bodnár SándorÜdvözlettel,
Sándor Zsolt
kurátor
+36 70 365 96 71
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Miskolciak az Avasért Alapítvány


A MINAP írta:

Az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítéséért

 

Az elmúlt évek hagyományait felélesztve, de új köntösben jelentkeznek a vendégborászok részvételével szervezett bor-gasztro események a Papszer 2. alatt – idén Eger, Mátra és természetesen Tokaj van, lesz terítéken. Az első borestet pénteken tartották.

Sándor Zsolt szervező, a Miskolciak az Avasért Alapítvány kurátora elmondta, céljuk az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítése. Ennek érdekébe egy több részes sorozatot indítanak el, minden alkalommal helyi, illetve környékbeli borászati, gasztronómiai értékeket mutatnak be, alkalmanként egy-két országos hírű kis kézműves pincészet jelenlétével.

Az első boresten Eger volt terítéken a Bukolyi Családi Pince és az Orsolya Pince képviseletével, Sándor Tamás bükki sajtjaival megspékelve. Miskolcot minden alkalommal a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviseli. A rendezvényen kóstolható a Miskolczi kolbász is.

{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/wcHOpM2Gbq8}

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete