LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

István Nádor Borlovagrend Lillafüredi rendezvénye,

2014. November 28.

 

15 éves az István Nádor Borlovagrend!


Az ünnepélyes évzáró rendezvény rendkívüli műsorokkal és vidám hangulattal kényeztette az ország távoli részeiből is ide érkezett vendégeket.

Mészáros András forralt borával és a többi tag illatos, zamatos pálinka különlegességeivel melegítettünk be. Ezt követően az István Nádor Borlovagrend tagjai - a  Vivat Bacchus -  köszöntötték vidám műsorukkal a csapatot. (Ide kattintva megnézheted honlapjukat)


A teremben egy kis meglepetés (hastánc),  oklevél átadás, új borlovagok avatása következett a vacsora előtt.

 És még itt is meglepetés koncert várta a társaságot - a 10 éves Borlovagrendi tagságát velünk ünneplő St. Martin adott vidám hanulatú koncertet.  A képre kattintva megnézheted honlapját.

 

Akinek van sávszélessége, megnézhet néhány videót is:

 

Harmonikaszó és foralt bor - ide kattints!

Lengyel vendégeink is dalra fakadtak - ide kattints!

Vivat Bacchus -Igyál, igyál, az Isten éltessen soká!

Vivat Bacchus - Heppibörszdéj tu jú - törökül is!

Vivat Bacchus - amióta bort iszom, szebb az életem

St. Martin  - ide kattints -1

St. Martin  - ide kattints

 

 

 

 

 

 

István Nádor Borlovagrend Lillafüredi rendezvénye, 2013. November 30.

A képek és a cikk azért került ide, mert egyre több tagja van az Avasról!  Amint a képeken is látszik, új tag avatására is sor került Hangó István személyében, valamint  a szintén miskolci származású Pataky Attila is immár a tagok között van, akinek egy jó órás műsort is köszönhetünk! Mészáros András pedig már "törzsgárda"-tag, Ducsai Györggyel együtt.

 

A magyarországi borrendekről a képre kattintva olvashatsz:

Miskolci Méteres Bor átadása

Regős Zsolt részére

a 2013. novemberi Vivat Bacchus esten:

{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/kd472XEjYXk}
http://youtu.be/kd472XEjYXk

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete