LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

A kultúra nyitott pincéi - filmvetítés

Fórum az Avasról a Polgármesteri hivatalban,

Eladó pince 500 pengőért, ....


Az Alpolgármester meghívója:


FÓRUM:

A  TÖRTÉNELMI AVAS REVITALIZÁCIÓS PROGRAMJA

2016. MÁRCIUS 30. szerda  16:00


A  MINAP cikke eredetiben  ide kattintva olvasható!

- de itt is olvasható :

Fórumot tartottak a pincetulajdonosoknak. Pfliegler Péter alpolgármester és az önkormányzat szakemberei fogadták a történelmi Avas pincetulajdonosait és civil szervezeteket a Városházán tartott fórumon. A miskolci önkormányzat célja, hogy a történelmi Avas végre turisztikai látványossága legyen a városnak.

avasi_pince_forum_160330_ja_16.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az első és most legfontosabb lépés a csapadékvíz-elvezetése. Ez is elhangzott a fórumon. Ezután következhet az ivó- és szennyvíz elvezetése, majd az utak burkolása. Emellett szó esett a terület lomtalanításáról, a kamerák telepítéséről is. A szakterületek és munkacsoportok képviselői külön beszámolókat tartottak a résztvevőknek. Egy teljes növényzetcserét is javasolnak a szakemberek. Ez nem öncélú kivágást és ültetést jelent, hanem arról van szó, hogy sok esetben a terület bizonyos pontjainak földcsuszamlását az ott lévő növények, egyes helyeken pedig azok hiánya okozza.

avasi_pince_forum_160330_ja_6.jpg

Az Avas tetőt is rendezetté szeretnék tenni és olyan attrakciókat szeretnének létrehozni ott, amik turistacsalogatók is egyben és a miskolciak számára is újra birtokbavehetővé tennék a területet.

A Hideg-sor nagy kanyarjában a közlekedési útfelület is kibővítik majd, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést. Ez azonban együttjár majd néhány pince lebontásával is. A kiemelt fejlesztések között említették az Avasi templomot, a Kálvária területét és a Herman Ottó Múzeum épületét is.

avasi_pince_forum_160330_ja_1.jpg

- A történelmi Avas fejlesztése a város feladata, a város elkötelezte magát emellett - mondta Pfliegler Péter alpolgármester. Hozzátette: a Területi és Településfejlesztési Operatív Programbanból közel 2 milliárd forintot szeretnének a történelmi Avas fejlesztésére fordítani. Beszélt a történelmi Avas egyedi adottságairól is, hogy ez a hely öt perc alatt elérhető a belvárosból, és mint mondta: ilyen remek adottságokkal egész Európában nagyon kevés város rendelkezik.

avasi_pince_forum_160330_ja_10.jpg

Soós Attila, az Avasi munkacsoport vezetője beszélt arról, hogy április végére tervezik, hogy konténereket tesznek ki. Így a pincetulajdonosok könnyebben meg tudnának szabadulni a felesleges lomoktól és szeméttől. Ez nekik nem kerül majd semmibe, és a megtelt konténereket három napon át folyamatosan üresre cserélik majd a MiReHuKöz munkatársai.

– Ez egy befektetési terület – mondta. – Ezeknek az alapoknak a lerakásán is munkálkodunk jelen pillanatban. Először is szemétteleníteni kell a területet, rendbe hozni és lezárni az elhagyott pincéket is. Hamarosan kimegy egy újabb levél, amiben megkérdezzük a tulajdonosokat arról, hogy mi a céljuk az ingatlanjukkal. De ez a fórum sem egyedi lesz, hanem félévente szeretnénk találkozni az ittlévőkkel, és azokkal is, akik most nem tudtak jelen lenni, hogy megbeszéljük a következő lépéseket - mondta.

Rostás László főépítész elmondta, hogy készül a Magatartási Kódex, de az építési törvényen belül hamarosan jogszabályi változások lesznek, amelyeket az őszi időszakban tárgyalnak majd.

avasi_pince_forum_160330_ja_14.jpg

A résztvevők tájékoztatása után az alpolgármester és az önkormányzat szakemberei fogadták a felmerülő kérdéseket. Többi között arról is kérdezték a szakembereket, hogy a korábbi terveket fel fogják-e használni a tervezés során, illetve volt, akik a megsüllyedt területek rendbehozásáról tettek fel kérdéseket.

Az alpolgármester és a szakemberek azonnal válaszoltak a rövidebb lélegzetvételű kérdésekre, a többire pedig majd írásban fognak. A fórumon jelenlévők javaslatot is tehettek, így rögtön volt, aki megragadta az alkalmat és felajánlotta saját területét, hogy segítse a konténer elhelyezését a lomtalanításkor.

 Figyelem tagtársak, követendő példa: saját honlap!  Kattints ide!  www.richterpince.hu


Új pincegazda a Mélyvölgy - Csabai soron:  http://www.gallaypince.com

Új cikk a KUTATÁS menűpontban: Eladó pince 500 pengőért.

 Még mindig aktuális:
FOTÓ PÁLYÁZAT! Kattints a fényképezőgépre!

 

 

 

Mától lájkolhatsz - követhetsz minket a fészbúkon is!Március 3: Filmvetítés

Csizmadia köz 3 , Kormányhivatal belső udvarából nyílik.

( kattints a fenti címre és nagyítsd a térképet!)

Fotók:


 

..

..

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete