LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

 

 

 

Tisztelt Tagság!
Ez úton szeretnénk önöket meghívni a következő Disputa eseményre.

időpontja: 2015.07.17. Péntek - 18.00 óra

Helyszín: Sityu Pince

Témánk az Avasi Pincesor jövője - Fejlesztési terv

Tisztelettel
Fáy Ádám

2015. július 4:  Spontán Disputa a Nagyavason

A fészbúkon talált Avasi Disputa meghívóját (lentebb láthatod)  fellelve, és ide honlapunkra utolsó előtti napon kirakva, gyülekeztünk a meghirdetett időpontban a Margit-Pincében.
Gyanús volt, hogy -  vagy mindenki késik - ami nem szokott előfordulni, - vagy valami félreértés fennforgása történik.
Mint kiderült,  a meghívóhoz képest jó pár nappal korábban jöttek a kisgéresiek, akik pedig vendégül látták őket, nem sok információval szolgáltak arról, hogy az esemény már megtörént.

No azért nem estünk kétségbe. 
Pince van, 
Béla bora kiváló, 
és a 36 fokos melegben még a hivatalos álláspont szerint is sokat kell inni!

Így hát a legfinomabb rozéból is került az asztalra.

Előkerült egy kis szalonna, kenyér, hagyma, így hát a borhoz sült szalonna és zsíros kenyér is készült:

Majd a borház előtti udvaron spontán disputa alakult ki, melyen többek között az Avasi Borangolást is kiértékeltük Burgony Petivel, közben a koncert sem maradt el!
Kisgéresről ide kattintva olvashatsz!

Továbbra is aktuális:


 

 

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete