LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player

Nosztalgia és realitás a történelmi avason, -VIDEÓVAL- a Miskolci TV híreiből!  ****  a Wikipédia is írt az avasról,  ***  adómentesek lehetnek a pincék,  **** Vivát Bacchus- bordalok Regős zsolt szerkesztésében-VIDEÓVAL!

 

 

a Miskolci TV műsorát ezen a linken éred el:

http://minap.hu/mivid.php?ext.a40936

vagy az alábbi lejátszót elindítva:

 
{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/HhdYhVfJMj4}


Mégis csak egyre többen figyelnek fel ránk?


A WIKIPÉDIA  "CAFÉBLOG-ja" az avasi pincékkel foglalkozik!   Kattints ide!

Adómentesek lehetnek a belterületi pincék ?

Új építményadó-rendeletet fogadhat el november 21-ei ülésén a miskolci közgyűlés. Az előterjesztés két fontos célt fogalmaz meg: egyrészt tisztázni kell bizonyos, az „adótárgyakhoz”, tehát az ingatlanokhoz kapcsolódó fogalmakat. Másrészt egyes építmények, konkrétan a belterületi pincék esetében az adó mértéke nulla forintra csökkenne.

Ennek hosszú távon pozitív hatása lehet az idegenforgalomra, hiszen az adó eltörlésével megtakarított összeget állagmegóvásra fordíthatják a gazdák, ami a történelmi Avas pincéi, présházai esetében elengedhetetlen.

minap.hu

Vivat Bacchus!

Szüreti- és bordalok

Regős Zsolt szerkesztésében{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/mDYx7zkS0Dw}
http://youtu.be/mDYx7zkS0Dw

2013. november 9., szombaton 20:00  Miskolci Nemzeti Színház,  JÁTÉKSZÍN

 

Mi lehet kellemesebb egy pohár illatos, finom bornál? Mindez egy órányi muzsika mellett.

Színházunk férfikórusa szüreti- és bordalokból, humoros szüreti történetekből összeállított műsorral várja a borkultúra és a zene szerelmeseit,  - azokat a bölcseket - , akik tudják, hogy egy kellemes órában úgy sűrűsödik az életöröm, ahogyan az érett szőlőszemben a nyári napsütés.

 

 

 

 

Miskolci Méteres Bor Átadása:

{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/kd472XEjYXk}
http://youtu.be/kd472XEjYXk

Máma már megint berugtunk,    nem mehet ez így tovább...

{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/8lj2KWmd0nU}

http://youtu.be/8lj2KWmd0nU

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete