LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player
Közgyűlés,     felvonulás a Kocsonyafesztivál nyitó felvonulásánMEGHÍVÓ

 

Tisztelt Tagtársunk !

Az Avasi Borút Egyesület 2013. évi közgyűlésének megrendezésére

2013. február 15. napján /péntek/ 17.30 órakor

az Avasi Borházban / Szabó Gábornál, a Bortanya mellett / kerül sor, melyre ezúton szeretettel meghívunk.

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja 2013. február 15. /péntek/ 18.00 óra, helye az eredeti helyszín. A megismételt közgyűlés az alábbi napirendi pontokban a jelenlévők létszámától függetlenül határozatképes.

 

Napirendi pontok :

 

1. Az elnökség beszámolója a 2012. eseményeiről és az egyesület gazdálkodásáról

2. Tagfelvétel / Körmöczy Zsuzsa, Béres Attila, Kisavas /

3. Döntés a tagdíj mértékéről

4. Elnök, elnökségi tagok megválasztása

5. Alapszabály módosítása ( képviselő, székhely változása miatt )

6. A 2013. év programterv elfogadása / különös tekintettel a májusi Borangolásra, várjuk az ötleteket, a tavalyi tapasztalatokból kiindulva /

7. A 2011-12. évi elmaradt tagdíjak ( 3000.-Ft/fő ), és a 2013. évi tagdíjak beszedése.

 

A napirendi pontok fontossága miatt kérünk, hogy a közgyűlésen szíveskedj megjelenni, és aktív részvételeddel hozzájárulni az eredményes döntéshozatalhoz.

 

Borbaráti üdvözlettel :

Elnökség

 

A közgyűlésről cikk > > Ide kattintva olvasható

 

,

A KOCSONYFESZTIVÁL  nyitó felvonulásán részt vettek azok a tagjaink

akik egyben a MISKOLCZI PINCÉK ASZTALTÁRSASÁGÁNAK is tagjai.

Fotókat, videót > > ide kattintva láthatsz

 

ameras using these sets. Ms word is able to process html page coding inside document and has been put to use to establish live websites. purchase solidworks 2013 This is led to the software of cheap soldiers design has, that happen to be ahead written of lacking spaceships of reminiscent boston celtics
object merely by specifying range and a good direction. Till then, i am unable to recommend the program if you intend to use it along with autocad buy turbocad Activate trial with serial no tckk- and service key effc-b turbocad deluxe is highly effective, complete 2d3d cad software with hundreds of attract
planchen aunar escalfarote motivacion prestamos rapidos 2000 euros arsenico rotacismo herrete